Hoe werkt het?

buikgipsen.nl - Een uitgebreide uitleg voor het maken van jouw gipsbuik

Met onze stap voor stap instructies maak jij een gips afdruk van jouw zwangere buik om je zwangerschap tastbaar te vereeuwigen bij Buikgipsen.nl

Hoe maak je een gipsafdruk van je zwangere buik?

Hoe werkt dat gipsen nou eigenlijk? Wij leggen het je graag stap voor stap uit! Hoe je zwangerschap ook verloopt, het is en blijft een wonder en een genot dat er een klein mensje in jouw buik groeit. Als mama in verwachting ben je zo trots als een pauw op je mooie zwangere buik. Niet alleen bij je eerste kindje, maar ook bij je tweede, je derde en ga zo maar door! Om je zwangerschap op unieke wijze te vereeuwigen kun je een gipsbuik maken, zodat je deze bijzondere tijd op een wel heel persoonlijke manier kan herinneren.

Met ons buik gipspakket en hulp van bijvoorbeeld je partner, moeder of vriendin is dit heel leuk en makkelijk om zelf te doen. Het maken van jouw unieke gipsbuik neemt na een korte voorbereiding ongeveer 15 tot 25 minuten in beslag. Dit hangt uiteraard af van het gekozen model voor jouw zwangere buik.

Aan de slag, maar zorg dat je geniet! 

Genieten is belangrijk tijdens het maken van de gipsafdruk van je buik. Stress heb je niet nodig, dus maak het jezelf gemakkelijk. Gebruik bij het gipsen lekker warm water! Hierdoor voelt het gips comfortabel aan voor jou en je kindje. Omdat onze gipspakketten zijn voorzien van medisch sneldrogend gipsverband, hoef je niet lang te blijven staan of zitten. Het gipsen van je buik is bovendien volledig veilig en niet schadelijk voor je kindje of voor jezelf.

Smeer je buik in met vaseline, zodat je gipsbuik gemakkelijk te verwijderen is. Je kunt ook een oud hemd dragen. Wanneer je diep ademhaalt merk je dat je droge gipsbuik al los komt.

Kies voordat je aan de slag gaat welk model je wilt voor jouw gipsbuik. Bekijk ook de foto’s met voorbeelden op onze fotopagina!

-  Alleen je buik
- Je buik en borsten
- Je buik en een hand (van jezelf of  van je partner)
- Je buik, borsten en schouder
- Je buik, borsten, schouder en heup, of zelfs een deel van je benen

Tip: Het is erg leuk om je partner erbij te betrekken! Maak de gipsbuik samen met je partner en geniet van het samenzijn.

Klik hier om direct je buik gipspakket te bestellen

Klik hier om direct je buik gipspakket extra te bestellen    

Wanneer maak je idealiter jouw gipsbuik?

Het beste moment om jouw gipsbuik te maken ligt tussen de 30 en 35 weken van je zwangerschap. Dit zijn de weken waarin jij nog heerlijk fit bent en je baby nog net niet is ingedaald. Daardoor krijg je de mooiste gipsafdruk, om jarenlang van te genieten!

Voor het beste resultaat maak je de gipsafdruk van je buik staand. Lukt het niet meer om 15 tot 20 minuten te staan? Dan is zitten of steunen ook een goed alternatief. Zorg wel dat je rechtop zit en dat je het enige tijd kunt volhouden.

Het aanbrengen van je gipsverband

Wanneer je klaar bent met het laag voor laag aanbrengen van het gipsverband, duurt het ongeveer 5 tot 10 minuten tot het gips voldoende is opgedroogd. Verwijder de gipsbuik door diep in te ademen. De gipsbuik komt dankzij de vaseline of het oude hemd gemakkelijk los. Werk met het overgebleven gips de randjes mooi af en zet het eindresultaat vast met het bijgeleverde lint.

Na ongeveer 48 uur is het gips volledig uitgehard! Je kunt jouw gipsbuik dan ophangen waar je wilt. Of ervoor kiezen deze eerst nog te beschilderen of decoreren, op unieke en persoonlijke wijze. Neem een kijkje op de fotopagina van onze website voor leuke decoratie tips.

Leuk idee: hang je gipsbuik op een steigerhouten frame, deze kun je ophangen of neerzetten.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.